Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tapasztó Orsi: „ami gyerekkorban történik velünk, az kihat az egész életünkre”

Hősök tere Tapasztó Orsi youtuber, a Nemakarokbeleszólni csatorna házigazdája először hangsúlyozta, a szerencsések közé tartozik, mivel „az ő örökbefogadott gyermeke már megmenekül”, 7000 gyermek azonban „sohasem fog családhoz kerülni, rájuk a rendszer vigyáz”.

„Minden meg kell tennünk, hogy elrettentsük a gyermekeket bántalmazó szörnyetegeket, és azokat is, akik ebben segédkeznek,” – hangsúlyozta, majd hozzátette, a pszichológia szerint

ami gyerekkorban történik velünk, az kihat az egész életünkre, a szexuális bántalmazás pedig egész életre nyomoríthat meg valakit.

Kiemelte, sok fantasztikusan működő gyermekotthon is van, de minden itt nevelt gyereket „meg kell tanulni szeretni.”

Kiemelte, ő azt kéri, minden gyermekotthon legyen az országban csodálatos, ne csak néhány, és azt is, minden örökbefogadó szülő nyugodtan gondolhasson azokra az évekre amikor még nem lehetett mellette az intézetben. Ugyanakkor szeretné, ha „minden gyermek biztonságban élhetne”, azok is, akik most is gyermekotthonban élnek.

Gyurkó Szilviát idézve azt mondta, egyszerűen szakemberek kellenek a gyermeknevelésbe. Így normális ellátórendszer is kell, ahová „az áldozat maximális bizalommal fordulhat.” A nevelőszülők közül pedig 2000 jelenleg is hiányzik ahhoz, hogy a törvényi kötelezettségeket teljesítsük. Hiszen jelenleg csecsemők, 12 éven aluliak is intézetekben kénytelenek élni.

Majd egy videót is bemutatott, ahol nevelőszülők által zaklatott emberek számoltak be szörnyű tapasztalaikról. A videóból kiderült az is, az előadó is a szexuálisan gyermekkorban bántalmazottak közé tartozik.

Címlapkép: Tapasztó Orsi Fotó: Képkivágás a ZSHOWTIME élő videójából