Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Osváth Zsolt: a legnagyobb eredményünk, hogy ennyien eljöttünk

Hősök tere Osváth Zsolt youtuber beszédében elismételte azt, amit korábban már Instagram-követőivel is megosztott: azt, hogy ő egykori állami gondozottként hogyan látja a bicskei esetet és a kegyelmi ügy kapcsán kialakuló politikai botrányt. Azt mondta, sokan kérdezték tőle, mit lehet tenni, mit szeretnének elérni a mai tüntetéssel.

A legnagyobb eredmény szerinte, hogy „összefogott az ország”, amit az is bizonyít, hogy mennyien eljöttek a mai tüntetésre.

A nyíltan meleg influenszer azt is elmondta beszédében, hogy állami gondozottként két anyukának is örült volna.

Úgy fogalmazott, az intézet sose fogja helyettesíteni a nevelőket, de az államnak mindent meg kéne tennie a gyerekek jólétéért.

Nem gondolta volna, hogy valaha egyetért majd valamiben a miniszterelnökkel, de abban egyetért, hogy a gyermekbántalmazóknak nincs bocsánat. Azonban ez nem elég, rendszerszintű változásra van szükség az állami intézményekben, nem csak óriásplakátokon kell megvédeni a gyerekeket, „többnyire tőlünk, melegektől”. Ezek szerinte csak „kirakatintézkedések”.

Osváth Zsolt azt is hozzátette, nem a youtuberek dolga lenne felkérdezni a kormányt. Azt kérte, hogy ne kelljen másoknak azokon keresztül mennie, amit ő átélt gyerekkorában. Végezetül arra szólította fel a tömeget, hogy Instagramon kövessék a „Bántottak” oldalt.

Azért tudunk működni, mert a közösségünk hisz abban, hogy fontos megőrizni Magyarország első, csaknem teljes egészében olvasói finanszírozásból felépített és működtetett, független, baloldali hírportálját. Kérünk benneteket, ha tehetitek, támogassatok minket.

Címlapkép: Osváth Zsolt Zoltán koncertet ad. Forrás: Osváth Zsolt Zoltán Facebook-oldala.