Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egységes Diákfront: „ahogy szüleink és nagyszüleink, úgy mi is minden áron meg fogunk küzdeni a szabadásgunkért”

„Rohadt szarul érzem magam: ennek jó pár oka van. Több mint 500 napja küzdünk ezért az országért” – kezdte felszólalását az Egységes Diákfront tagja, aki szerint az elmúlt 12 év „utálkozásról, széthúzásról és kizsákmányolásról” szólt.

Hozzátette: „a rendőrök, a tűzoltók, a vasutasok” is éhbérért dolgoznak, nem csupán a tanárok, miközben „a magyar parlamentben bűnözők ülnek ma is, akik mindennap megszegik a hazára tett esküjüket!”

Az Egységes Diákfront hétigenes népszavazására is emlékeztette a tüntetőket, és arra hívott fel, csatlakozzanak a kezdeményezésükhöz.

„Minden nap megpróbál minket ellehetetleníteni ez a rendszer: de ahogy szüleink és nagyszüleink, úgy mi is minden áron meg fogunk küzdeni a szabadásgunkért” – hozzátette, a rendszer lelkiismerete kívánnak lenni.

„Ha nincs tanár, nincs jövő!” – zárta beszédét a Diákfront képviselője.

Mészáros Bence (balra) és Perlaki-Boros Noel (jobbra) diákok felszólalnak a státusztörvény elleni tüntetésen
Fotó: Dián Ákos

„Amíg mi megdolgozunk közös jövőnkért, ők kisajátítják közös jövőnket és nemzetünket!” – tette hozzá a szervezet másik képviselője. Hozzátette: ha a berlini fal leomlott, ez a rendszer sem állhat fenn örökké.

Címlapkép: Mészáros Bence (balra) és Perlaki-Boros Noel (jobbra) diákok felszólalnak a státusztörvény elleni tüntetésen Fotó: Dián Ákos