Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Tartsunk össze, tartsunk ki, folytassuk!”

Ez a cikk több mint 1 éves.

belügyminisztérium Scherman Fruzsina, az ADOM Diákmozgalma felelevenítette a reggeli ülősztrájkot, hogy az történjen, ami a valóságban, hogy „átlépnek fellettük”. A javaslataikra, a tüntetéseikre, a megkereséseikre nem válaszoltak.

„Tartsunk össze, tartsunk ki, folytassuk!”

Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja beszélt következőként.

Szerinte nem az oktatás javítása a kormány célja, hanem „a mi megregulázásunk”. Több mint egy éve sztrájkolnak, amihez mindenkinek gratulál. A pedagógusok nagyon büszkék a diákokra is. Negyvenéves pályafutása alatt sose számolt azzal, hogy ilyen mértékű kiállást fog tapasztalni a diákok részéről.

A kormány azt hazudja az Uniónak, hogy a státusztörvénnyel akarja rendbe tenni a közoktatást. Valójában ez a törvény fenyegetés. Felhívta arra a figyelmet, hogy az Európai Parlament is kifogásolta ezt a törvényt. Ezt közös eredménynek nevezte.

Követeli a törvénytervezet visszavonását, és hogy a kormány valóban vállalja az EU felé tett kötelezettségeit.

„Pintér, takarodj!”, skandálta a tömeg.

Nagy Erzsébet arra szólította fel kollégáit, hogy kövessék a PDSZ „Ne dolgozz ingyen!” oldalát, majd lezárta a rendezvényt.

Címlapkép: Nagy Erzsébet a PDSZ választmányi tagja a státusztörvény elleni pedagógustüntetésen a budapesti Roosevelt téren 2023. április 24-én. Fotó: Dián Ákos