Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hadházy, Gelencsér és Komjáthi is kifejtették álláspontjaikat a kormány politikájáról és a rendszer természetéről

Ez a cikk több mint 1 éves.

karmelita Hadházy Ákos spontán felszólalásban fejtette ki, hogy jelenleg a rendőrök rendőrállamot védenek rendőrállami eszközökkel. A kordon ezért a hazugság jelképe. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy a kordonbontás bár fontos és szimbolikus, de nem a legfontosabb.

Emlékeztetett, hogy mikor Dömötör Csaba államtitkár egy korábbi kordonbontás alkalmával kijött, azt mondta, hogy a demokrácia bizonyítéka hogy le lehet bontani a kordont.

Viszont mivel most nem lehet lebontani, szerinte látszik, hogy nem jogállamban élünk. A politikus szerint ezért a feladat a demokrácia visszaépítése, mivel nincs demokrácia, szabad választások.

Addig nem fognak győzni a diákok és a tanárok, míg a rendszer alapjait nem változtatjuk meg. A bosszútörvény sem csak a tanárokat és diákokat, de az egész társadalmat támadja a politikus szerint.

Ezért le kell bontani a rendszert, ami egy ilyen törvényt készít elő

„ha most nem állítjuk meg őket, nem fognak megállni”

– mondta Hadházy, aki azt is megígérte hogy a kordont lebontják, a jogállamot pedig visszaépítik. Viszont még ha nem is ma történik ez meg, a politikus azt mondta, addig is ottmaradnak a Karmelitánál.

Utána Gelencsér Ferenc a Momentum elnöke beszélt arról, hogy a rendszer nem az embereket szolgálja, ellentétben a jelenlévők meg tudják változtatni – ezért felszólította őket arra, hogy ne menjenek külföldre, hanem inkább küzdjenek itthon az álmaikért.

Komjáthi Imre arra szólította fel a megjelenteket hogy ne féljenek, mert ha félnek, nem lesz aki kenyeret adjon az éhezőnek és fát a fázónak. Épp ezért is van szükség a szolidaritásra a Magyar Szocialista Párt társelnöke szerint.

„Orbán Viktor! Menj a büdös francba és vidd az összes haverodat!”

– fejtette ki álláspontját az MSZP társelnöke.

Címlapkép: Kordonbontás a Karmelitánál Hadházy Ákossal a státusztörvény elleni pedagógustüntetésen Budapesten 2023. április 24-én. Fotó: Dián Ákos