Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A diákaktivisták szektorközi összefogást szerveznek az általános sztrájk érdekében

karmelita Egy tüntető elmondta, hogy együttérez az összes pedagógussal, de az országban csak akkor lesz változás, ha a rendszer valamennyi kárvallottja összefog, mire válaszképp a tömeg „szolidaritás” skandálásban tört ki.

Pankotai pedig arról beszélt, hogy noha várt volna még egy hetet, elmondta, hogy a köz- és a versenyszféra valamennyi dolgozóját megszólító összefogás szervezésén dolgoznak.

Ugyanis a kormány nem védi meg sem a gyerekeket, sem a családokat, sem a dolgozókat. Így majd ők fogják. Az aktivista szerint ebből lesz majd az általános sztrájk.

Ezután hazaküldte a tüntetőket, akik „menjetek pihenni!” skandálásban törtek ki, majd afelől érdeklődtek a rendőröknél, hogy tetszik nekik a túlóra, ami Magyarországon számos dolgozó számára a napi rutin és tapasztalatok része.

Azután azonban a tömeg úgy szavazott, hogy mégse zárják le a tüntetést, ezért mégis inkább azt kezdték skandálni, hogy „itt alszunk!”. Végül megkerülték a Karmelitát.

Címlapkép: Vonuló tömeg a Halászbástyánál a státusztörvény elleni pedagógustüntetésen Budapesten 2023. április 24-én. Fotó: Dián Ákos