Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán Viktor: nem tartom lehetségesnek a non-profit végrehajtást

Ez a cikk több mint 1 éves.

Toroczkai László szintén a végrehajtói karról kérdezett. A Mi Hazánk képviselője szerint a végrehajtói rendszer problémája, hogy „profitorientált”, aminek jogi háttére hosszú időre nyúlik vissza. „Tényleg nem félnek attól, hogy a kormányra ráég az ügy?”, kérdezte. Sajnálja, hogy leszavazták a kezdeményezésüket a „non-profit” végrehajtásért.

Orbán Viktor szerint nem helyes politikusokat „csuklóból” maffiózónak nevezni, a közjegyzők nevében pedig külön kikéri, hogy „maffiózónak” nevezte őket Toroczkai. Nem fél attól, hogy a kormány ég az ügy, mert az ügyészség végzi a dolgát. A kormány egyáltalán nem boldog attól, hogy visszaéltek a lehetőségekkel, de a jogszabályokat betartatják.

A „non-profit” végrehajtást nem tartja működőképesnek, de nyitott a javaslatokra.

A Mi Hazánk képviselője szomorúan látja, hogy nem tesz valódi lépéseket a kormány. A képviselő előre elmondta, hogy nemsokára fúrt kutakról fogja legközelebb kérdezni a miniszterelnököt.

A miniszterelnök nem veszi a bátorságot, hogy rossznak vagy jónak minősítse Toroczkai javaslatát, de nem tartja életképesnek. A végrehajtói kamarának legfeljebb akkor van köze a fúrt kutakhoz ha beledobják, tette hozzá.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán