Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán Viktor Gurmai Zitának: „Isten hozta a béketáborban!”

Ez a cikk több mint 1 éves.

Gurmai Zita, az MSZP képviselője azt mondta, két közös van a miniszterelnök és közte, a „testalkatuk” és az, hogy „mindketten szülők”. Szerinte amikor a miniszterelnök „háborúpártinak” nevezi az ellenzéket, azzal azt sugallja, hogy háborúba küldené a gyerekeiket, ami nyilván nem igaz. Az MSZP tehát nem háborúpárti, a kormány azonban magyar embereket fordít magyar emberek ellen, békétlenséget szít.

A miniszterelnök szerint nem gyűlöletbeszéd, hogy háborúpártinak nevezi az ellenzéket, mert valóban úgy gondolja, hogy háborúpártiak. Azonnali tűzszünetet követelnek és nem szállítanak fegyvert, ez az ő álláspontjuk.

Ellenben az ellenzék álláspontja, hogy támogassuk a háborút addig, amíg valaki nem győz. „Nem akarom morálisan minősíteni ezt az álláspontot”, tette hozzá Orbán Viktor.

Ezt továbbra is „háborúpárti” álláspontnak tartja.

Gurmai Zita szerint az ismételgetésétől nem válik a hazugság igazzá. Amit Orbán Viktor állít az valótlanság, amit a „propagandamédia” talált ki. Itthon viszont a kormány leszavazta az ENSZ békenyilatkozatát, emlékeztetett a képviselő, ami elítélte az orosz agressziót.

Orbán Viktor azt mondta, ha jól érti az MSZP-s képviselőt, akkor ez egy „jelentkezés a béketáborba” Gurmai Zita részéről, de Gelencsér Ferencet tekintve nem biztos abban, hogy ez az átjelentkezés biztos. Csak akkor leszünk biztonságban, ha tűzszünet lesz. „Isten hozta a béketáborban!”, zárta válaszát.

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor