Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán Viktor: a Völner-ügyről a Legfőbb Ügyészt kell kérdezni

Ez a cikk több mint 1 éves.

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíciótól Völner Pálról és a végrehajtó maffiáról kérdezte a miniszterelnököt. Kálmán Olga kétségbe vonja, hogy Trócsányi László és Varga Judit tudta nélkül semmizte volna ki az embereket a Völner-Schadl páros, akik pénzért vásároltak pozíciókat. Egy „titokzatos Tóninak” is jutott a pénzből, hangzott el. A kérdés úgy szólt: „Ön tudott Völner Pál és Varga Judit üzelmeiről?”

Orbán Viktor azzal kezdte beszédét, hogy „az én kormányom Magyarország kormánya”, ezért a törvényeknek mindenkire kell vonatkoznia. A további kérdésekért ezért a Legfőbb Ügyészhez kell fordulni.

Kálmán Olga szerint Orbán Viktornak „nem tartozik erényei közé az egyenes beszéd”. Úgy látja, „ma már senki nem hiszi el”, hogy Varga Judit tudta nélkül zajlottak volna a végrehajtói kinevezések. Az is kérdés, hogy a miniszterelnök tudott-e erről. Ha nem, az is „súlyos”, fogalmazott.

„Régóta tudom, hogy ez nem azonnali kérdések, hanem azonnali sértések kormánya”, válaszolta Orbán Viktor, majd hozzátette, hogy az eskü szerint végzi a munkáját.

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi