Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gulyás: az Állami Számvevőszék vizsgálja az ellenzék „guruló dollárjait”

Ez a cikk több mint 1 éves.

A Magyar Nemzet kérdésére Gulyás Gergely elismételte, „Brüsszelnek baja van a magyar gyermekvédelmi törvénnyel”, és észrevételezte azt is, a perhez több nyugati, uniós tagállam is csatlakozott.

„A gyermekvédelemben Európa legszigorúbb rendszerét hozzuk majd létre és tartjuk fenn”

A NATO-Ukrajna bizottságról a miniszter elmondta, a magyar álláspont szerint „ez csupán egy baráti beszélgetés lesz”, a magyar hozzájárulás nélkül ugyanis érdemi határozat szerinte nem hozható az április 4-i fórumon.

Az ukrajnai gabonadömping miatti kármentesítésből is kimarad a Magyar Nemzet munkatársa szerint, ezért Gulyás Gergely kifejezte, a helyzet miatt további, érdemi válaszintézkedéseket is meg kell fontolni, az EU ugyanis „csupán egyes országoknál ismeri el ennek piactorzító hatását.”

A kormánylap tudósítója megemlítette az ellenzék „gurulódollár-botrányát” is, szerinte adószabályokat is sértettek. Gulyás Gergely szerint ez „a magyar politikatörténet rendszerváltás utáni történetének legsúlyosabb finanszírozási botránya”, amely során külföldről azért fizettek, hogy „a magyarok új kormányt válasszanak a jelenlegi helyett.”

Gulyás közölte, az Állami Számvevőszék már levelet írt a parlamentnek a vizsgálat keretében, majd az érintett pártokkal is kapcsolatba lép. A „baloldali önkormányzati választási jelöltekre” válaszul a miniszter azt is közölte, a Fidesz „megfelelő időben” dönt majd jelöltjeiről.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás