Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Dolgozik a Fidesz a választási törvény módosításán

Ez a cikk több mint 1 éves.

A Mediaworks kérdésére, hogy mi lenne a kormány homofób törvényének sorsa egy EU-s elutasítás esetén, Gulyás úgy válaszolt, nincs uniós hatáskör az iskolai „szexuális felvilágosítással kapcsolatban.” Természetesen, tette hozzá a miniszter, a bírósági ítélet kedvezőtlen is lehet, ebben az esetben felmerül a szigorítás is.”

A svéd NATO-csatlakozással kapcsolatban a miniszter jelezte a kabinat „pillanatnyilag” nem tervez egyeztetni a svéd kormánnyal.

Arról, hogy a választási törvényben lesznek-e módosítások, Gulyás hangsúlyozta, egy évvel választások előtt nem nyúlnának a szabályokhoz, ezért még maradt két hónapjuk a törvények megohozatalára.

„Nem árulunk zsákbamacskát, a pártok külföldi finanszírozását 1989 óta tiltják a törvények,” Gulyás szerint ebben a témában törvénykeznének még.

Az Mfor kérdésére Gulyás elmondta, a „gyármentő programon” kívül is sok kedvezményes hitel áll rendelkezésre, bizonyos szektorokban további lehetőségeket készítenek elő, de ezek a programok „még nincsenek abban az állapotban”, hogy beszámoljon róluk.

Arra a kérdésre, mit csinál most a korrupciót üldöző Integritás Hatóság, a miniszter elmondta, működnek a munkacsoportok, különböző civil szervezetek részvételével, és bíznak benne hogy „ha már ezt EU-s nyomásra megtettük, akkor hasznos is lesz az ország számára.”

A kamatstopról pedig elárulta, szerinte ez a kamatsapka a „pénzügyi stabilitást szolgálja”, örökké ez sem tartható fenn, ezért „mint minden piaci beavatkozás”, szerinte ez is csupán ideiglenes intézkedés.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd