Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A kormány szerint az orvosi ellátás „mindenhol folyamatos és jó színvonalon működik”

Ez a cikk több mint 1 éves.

Az Index kérdésére Gulyás elismételte, két héttel a határidő lejárta előtt dönt majd a kormány az árstopok sorsához, a kurrens gazdasági adatok alapján. Az Index tudósítója azt is megkérdezte, nem célszerű-e késő este bejelenteni ilyesmit, Gulyás úgy reagált, a benzin és az élelmiszer két különféle termék, az élelmiszerboltoknak ugyanis készletezési kötelezettségeik is vannak.

Arra a kérdésre, hogy már az orvosok kétharmada jelezte, hogy tagja marad a Magyar Orvosi Kamarának a miniszter hangsúlyozta, a választás önkéntes, immár nem kötelező, így a döntésüket „tiszteletben tartják”.

Egy másik kérdésre hangsúlyozta, az orvosi ellátás „mindenhol folyamatos és jó színvonalon működik”,

így semmiféle problémát nem lát ebben. Az, hogy csupán a háziorvosok harmada írta alá az új ügyeleti rendszert Gulyás szerint relatív adat, de egyelőre semmi baj nincsen.

Egy másik kérdésre Gulyás Gergely viszont hozzátette, szerinte nincs szükség finomhangolásra az ügyeleti rendszernél, a Magyar Orvosi Kamara is támogatja, így „nincs miről tárgyalni, hiszen egyetértünk.”

Azt is elmondta, kérdésre, hiába adják át a börtönben ülő embercsempészeket, nincs fogadó állam ezért egy darabig magyar büntetés-végrehajtási intézményekben maradnak az elfogottak, és a jogi eljárást is Magyarországon folytatják le, „a szigorú büntetőpolitika” jegyében.

A Budapest Airport felvásárlásával kapcsolatban Gulyás elmondta, a könyvvizsgálói átnézés és más feladatok miatt legalább 4-5 hónap lehet még az adásvétel lezárása.

Címlapkép: MTI/Komka Péter