Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Nem hangzott el, hogy „fideszes politikus” az egyetemi kuratóriumok ügyében”

Ez a cikk több mint 1 éves.

Gulyás Gergely az egyetemi kuratóiumi pozíciójukról lemondó miniszterekkel kapcsolatos kérdésre elmondta, nem vádolná gátlásosságal az Európai Bizottságot (EB), „de olyan, hogy fideszes politikus nem hangzott el az ügyben”. Elmondta, hogy amint megegyeznek a Bizottság, akkor benyújtják az összeférhetetlenségi törvényt.

„Fontosabb a diákok érdeke, hogy ne legyen fennakadás az Erasmus progamban. Ha megmondják, (a Bizottság – szerk.) hogy mit akarnak akkor tudunk lépni. Például polgármester ne legyen, az nem következik az eddig elhangzottakból, nem is lenne logikus, hogy a város egyetemén a város polgármestere ne legyen kuratórium tagja”

– mondta el a miniszter, hozzátéve, ha mégis van ilyen elvárás akkor meg fogják fontolni. A miniszter szerint a tárgyalás azért nehézkes, mert Bizottság igényeket és elvont nyilatkozatokat fogalmaz meg, ami alapján próbálnak meg lépni.

Navracsics a közelmúltban támogatta, hogy újraválaszthatóak legyenek a kuratóriumi tagok, ez a pozíció most élethosszig szól. Gulyás szerint jó ahogy volt ez a rendszer, de nyitottak a meghatározott idejű mandátumokra.

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor