Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gulyás Gergely: Eddig 27 túlélőt mentett ki és több tucat holtestet talált Törökországban a Hunor mentőcsapata

Ez a cikk több mint 1 éves.

Magyarország minden segítséget megad a Törökországnak – mondta el a Kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. A háromnapos sopronbánfalvi kihelyezett kormányülés során áttekintették a legfontosabb ügyeket és a stratégiailag fontos kérdéseket, ezekről ma a szokásos két órás időkorlát nélkül adnak tájékoztatást.

Napirend előtt megtárgyalták, a Törökországban történt földrengést. A pillanatnyi helyzet a legfrissebb belügyminiszteri jelentés, hogy a török hatóságok és civilek hétfő hajnal óta 110 ezer fős személyzettel, katonai, kutató, rendőri és egészségügyi személyzettel végzik a mentési munkálatokat. 50 ország 5700 fős mentőalakulatai dolgozik, a magyar Hunor alakulat eddig 27 túlélőt mentett ki és többtucat holtestet talált.

A szerda esti órákban a budapesti önkéntes mentőszolgálat alakulata is a helyszínre érkezett, amivel 156 főre és 26 kutyára emelkedett a magyar küldöttség.

Magyar állampolgár érintettről nem tudnak, a térségben élő 16 emberrel felvették a kapcsolatot ők jól vannak – mondta el Gulyás, aki hozzátette, az érintetteknek részvétüket fejezik ki:

„Óráról órára emelkedik a halottak száma.”

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán