Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gulyás: Elítéljük az orosz agressziót, anyagilag támogatjuk Ukrajnát

Ez a cikk több mint 1 éves.

Háborús EU csúccsal is foglalkoztak, ezzel kapcsolatban gulyás Gergely elmondta, az álláspontjuk a háború kezdetének egy éves évfordulójához közeledve változatlan.

Azt látják az elmúlt hónapok és a történelmi tapasztalatok alapján, hogy mindkét oldalon 10 ezrek halnak meg,  felfoghatatlan a pusztítás amit Ukrajna elszenvedni volt kénytelen.

„Életeket csak úgy lehet menteni, ha tűzszünet és béke van”

-mondta el, hozzátéve, az ENSZ főtitkár nyilatkozat tükrözte ezt az álláspontot. A konfliktus kiszélesedése a legnagyobb veszély ma a miniszter szerint és a világháború elkerülése a legnagyobb cél az oroszok által kezdeményezett háborús helyzetben. Tűzszünetet és béketárgyalást szorgalmaznak minden fórumon, segítséget nyújtanak Ukrajnának.

„Elítéljük az orosz agressziót, anyagilag támogatjuk Ukrajnát, humanitárius segítséget nyújtottunk és menekülteket is befogadtunk korlátok nélkül.”

Energetikai szankciókat nem támogatnak, mert azzal nem orosz büntette az EU, hanem saját magunkat. Gulyás szerint, a kormányzati propagandának megfelelően, minden gazdasági kár döntően az energia árak növekedése miatt van.

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi