Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A sztrájkoló budaörsi tanár szerint semmit sem sikerült egy év alatt elérni, de ma már legalább nem lehet szőnyeg alá söpörni a problémákat

Ez a cikk több mint 1 éves.

Budaörs A Buda Környéki Televízió készített egy néhány perces összeállítást a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium tanárainak sztrájkjáról. A felvételeken jól látszik, hogy a tiltakozók az iskola kerítését és bejáratát is az ellenállás szimbólumaival „díszítették fel”. Az intézmény előtt autóval elhaladó szülők dudadószval biztatták a sztrájkolókat. A riportból az is kiderült, hogy budaörsi szinten egységesen sztrájkolnak a nevelési oktatási intézmények. 


A televízió riportere Tollner Józsefet, az iskola tanárát kapta mikforofonvégre, és arról faggatta, hogyan emlékeznek vissza az Illyés Gyula Gimnázium tanárai az elmúlt egy év küzdelmeire.

Tollner elmondta, az évforduló kapcsán most újra sztrájkolnak, de egyúttal számba is vették az elért eredményeket. 

„Röviden semmit nem értünk el, a megbecsültségünk nem változott, a kilencpontos követelésből nem értünk el semmit, a reálbérünk csökkent. Eredménynek csak annyit lehet mondani, hogy most már sehol nem lehet azt mondani az országban, hogy nincs baja az oktatásnak”

-vélekedett Tollner.

Ennek ellenére szerinte biztosan lesz folytatása a tiltakozásnak: mint mondta, nem szabad feladni, mert egyre nagyobb a tömeg a pedagógusok mellett, muszáj egyszer átlépni a határt, hogy „kicsorduljon az a pohár”.

Kiemelte a szülők támogatását, hozzátéve, hogy azzal tudnának még segíteni, ha a munkahelyeiken beszélnének a tanárok problémáiról, és szolidaritási sztrájkokat segítenének szervezni, mert „talán a tömegből értene ez a kormány”.