Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán szerint azért volt benzinhiány Európában csak nálunk, mert „magyarok vagyunk”

Ez a cikk több mint 1 éves.

A Euronews arról kérdezte Orbánt, hogy miután megszavazták a 9. szankciós csomagot, folytatják-e a szankciók elleni kampányt.

„Persze, minden szankciót ellenzünk. Ha rajtunk múlna, nem lenne szankciós politika, maximum nagyon célzottan”

-mondta el Orbán. Szerinte ők nem megszavazták, csak nem vétóztak, mert azt nem lehet mindennap, az szétverné az EU-t.

Arra a kérdésre, hogy melyik uniós szankció volt az, ami hatással volt a magyar gazdaságra vagy az uniós olajpiacra nem Orbán Viktor nem tudott válaszolni. Arról, hogy miért lehetett, hogy ilyen benzinpánik máshol nem volt, csak Magyarországon – vagyis hosszú sorok és benzin hiány, azt mondta, ez

„attól van, mert magyarok vagyunk.”

Ez azzal függ össze ahogy élünk Orbán szerint.

A jogállamisági eljárásról úgy fogalmazott, az építmény amit kigondolt Brüsszel az elhibázott. Ezt úgy hívják, hogy Rule of Law, ehhez az kell, hogy világos definíciók legyenek. Az ide tartozó ügyekben, mint oktatás, sajtószabadság nincsenek ilyen definíciók. Szerinte ez egy komoly szög az EU koporsójában, amit ki kéne szedni.

Arra a kérdésre, hogy ha nem az Európai Néppárthoz csatlakoznak vissza, akkor másmilyen pártcsaládhoz csatlakoznak-e elmondta, dolgoznak egy új pártformáción az Európai Parlamenti választások előtt, de még megvárják a lengyel választások eredményét ezzel.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher