Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán rendszeresen konzultál nyugdíjas gyógypedagógus édesanyjával

Ez a cikk több mint 1 éves.

A 444 kérdésére Orbán kifejtette, a családjában szép hagyománya van a pedagóguspályának, édesanyja is gyógypedagógus volt, akinek ki is szokta kérni a véleményét.

Ez egyébként nemigen látszik abban, ahogy a kormány a gyógypedagógusokkal bánik, akik gyakorlatilag nem sztrájkolhatnak és éhbérért dolgoznak igen méltatlan körülmények között.

A pedagógusok helyzetéről általában elmondta, külön akarták választani a „szakszervezeti típusú igények” kérdését és a szakmai kérdéseket az oktatásban, utóbbi képviseletére hozták létre a pedagóguskart. A szakszervezetek egyébként alapvető jellegüknél fogva nemcsak anyagi kérdésekkel kell hogy foglalkozzanak.

A miniszterelnök sokadszorra is elismételte, hogy be kell tartani a jogszabályokat – tehát nem lehet polgári engedetlenkedni.

A Fidesz 2007-es kordonbontására és polgári engedetlenségére reagálva pedig kifejtette, ők nem a fizetésük megemelését követelték, hanem a gyülekezési jog megsértésére reagáltak.

A miniszterelnök azt is elmondta, jelenleg lehet legálisan tiltakozni és sztrájkolni. Azt nem fejtette ki, hogy utóbbi gyakorlatilag mégiscsak be van tiltva. Ezután azzal hencegett, hogy munkanapokon tíz óránál is többet dolgozik.

Az ársapkák Matolcsy György jegybankelnök által számított 3-4 százalékos inflációemelő jellegére vonatkozó kérdésre válaszul a jegybank inflációszabályozó feladatkörét említette, majd kifejtette, hogy a bankárok mindig tiltakoznak az ársapkák és az árszabályozás ellen.

Miután a kormány közelében többen örvendeztek a vb-győztes argentin csapat fehér bőrszíne miatt, a miniszterelnök azzal válaszolt, az etnikai homogenitást negativitásként beállító ideológiákkal nem ért egyet. De arra is felhívta a figyelmet, számára lényegtelen hogy milyen egy-egy csapat játékosainak a bőrszíne.