Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán a Katargate-ről: az álszentség rombolja a közösség erejét, amihez tartozunk

Ez a cikk több mint 1 éves.

A miniszterelnök első körben az MTVA kérdéseire válaszolt az Európai Parlamentben kirobbant korrupciós botránnyal ( az ún. Katargate-el) és az ellenzéki média vélt külföldi támogatásával kapcsolatban. Ez utóbbiról elmondta, ő nem látja a különbséget a baloldali pártok és a média között, szerinte ezek külföldi pénzelése egyformán politikai támogatásnak minősül.

Az EP korrupciós ügyéről úgy fogalmazott, a „magyar nyelv jókat tud ilyen helyzetben előcsalnia beszélőről” de miután mi is részei vagyunk az EU-nak ezért nem szabad kívülállókként viszonyulnunk hozzá.

„Bagoly mondja verébnek.”

Összegezte érzéseit az üggyel kapcsolatban, utalva az EP Magyarországgal szemben rendszeresen felhozott korrupciós kritikáira. Szerencsére nem érint magyarokat, de

„az álszentség rombolja a közösség erejét, amihez tartozunk”

– jegyezte meg. Az ügy Orbán szerint jól mutatja, hogy Uniós intézmények jövőjéről szóló vita nem volt alaptalan. A magyarok is ezt szeretnék, hogy felszámolják az EP-t és a nemzeti parlamentek által delegált képviselőkkel hozzanak létre hasonló szervet – mondta el, hozzátéve az ügyben a Fidesz által Trumtpól importált jelmondatot: „A mocsarat le kell csapolni!”

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs