Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Majd a jóisten eldönti” hogy Orbán meddig lesz a politikai pályán

Ez a cikk több mint 1 éves.

A telex.hu kérdése, hogy eddig tervezi az aktív politikai pályáját Orbán Viktor elmondta, ő nem azt számolja, hogy mióta van kormányon, hanem hogy 16 évig volt ellenzékben. Idén 17. éve lesz kormányon, ez még nem kielégítő,

„ennek a szakmának az a szépsége, ha kiérdemli az emberek bizalmát, a szaldója ennek csak egy.”

Nem lehet tudni, hogy meddig bírja az ember- tette hozzá, Orbán szerint ugyanis ez nem olyan mint a futball, „a jóisten majd eldönti”.

Arról, hogy jelentős külföldi hitelfelvételt tervez a kormány jövőre, elmondta, 2022-ben 17 milliárd, idén 17-20 milliárd euró törlesztést fizetett, van egy pénzügyminisztériumi finanszírozási terv, amit ma mutat be a kormánynak a pénzügyminiszter.

Elmondta, hogy az IMF hitelfelvétel szerinte szuverenitási kérdés, ugyan „lehet velük értelmesen tárgyalni”, de ezek mindig feltételhez kötött pénzek, és olyan feltételhez kötik, ami „fáj az embereknek”.

„Az IMF a közép európai világban egy mumus. Mindenki ódzkodik tőle. A legjobb kamatozású, de politikai értelemben a legrosszabb feltételekkel adják, a második az EU-s, de politikai szempontból a legjobb a pénzpiaci pénz.”

Arról, hogy a november 30-n Pintér konzultált-e vele az engedetlenkedő tanárok kirúgása előtt úgy fogalmazott, nem kell neki, Orbán csak azt kéri, hogy tartsa be a törvényeket.

„Ha a magyar miniszterelnök a jogszerűség kérdésében politikai alapon hoz döntéseket, akkor . Minden állami alkalmazott számára vannak törvényes tiltakozási keretek. „

Címlapkép: MTI Fotó: Kovács Tamás