Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A miniszterelnök a mindennapi testnevelést és hittant tartja legfontosabb oktatási vívmányainak

Ez a cikk több mint 1 éves.

A 24.hu kérdésére Orbán elmondta, hogy jónak tartja ha a saját ítélete helyett az érintettekre hallgat – így a szülők, tanárok és diákok tudják elmondani, milyen az oktatás állapota.

Mint mondta, el is fogadja a véleményüket. Ez egyébként nem különösebben látszik.

Kifejtette, a szakembereknek hosszú listáik vannak arról, mire van szükség az oktatásban, és ezt komolyan is veszi. Ez egyébként úgyszintén nem látszik. Többszöri kérdésre sem volt hajlandó két fontos oktatási problémát említeni, majd emlékeztetett,

kormányrendeletet hoztak a mindennapi testnevelésről és hitoktatásról, mert a gyerekek szellemi és testi fejlődése a legfontosabb – legalábbis a miniszterelnök így gondolja.

A miniszterelnök azt is kifejtette, egyetért Matolcsyval abban, hogy az infláció több tényező következménye, amiben van felelőssége a kormánynak is.

Orbán kifejtette, hogy az árfolyamingadozás, a gazdaság termelékenysége és az államadósság mértéke az inflációt befolyásoló legfontosabb tényezők, már a szankciók mellett, amiket szidott egy kicsit.

Elmondta, hogy nem szüntetnek meg lakossági kedvezményeket, majd több intézkedést is említett, amik elsősorban a tehetősebbeket szolgálják. A miniszterelnök dicsérte saját gazdaságpolitikájukat, amivel rengeteg befektetést hoznak az országba, és tagadta hogy megszorításokat hajtanának végre.

A 24 riportere ezzel szemben felhívta a figyelmet az ársapkák kivezetésére, a benzinárstop kivezetésére és a kata adózás megszüntetésére. Orbán ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a jövő évi költségvetés nemsokára véglegessé válik, majd meglátjuk mi lesz benne, de nem szeretne ehhez hasonló intézkedéseket.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szándékaival kapcsolatban elmondta, hogy nem vitatja meg terveit a magyar miniszterelnökkel.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán