Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Három nap feszültsége robban ma a Klebelsberg Központ épületénél

Ez a cikk több mint 1 éves.

Határozottan felkorbácsolta az egyébként is feszült hangulatot, hogy szerdán a Klebelsberg Központ nyolc budapesti gimnáziumi tanárnak mondott fel. Az elmúlt három napban országszerte akcióztak a pedagógusok és támogatóik.

  • Már aznap ezrek tüntettek a Belügyminisztérium előtt: „rendőr minket nem tanít!” rigmussal üzentek Pintér Sándornak.
  • Az újabb kirúgásokban érintett Karinthy Gimnázium ki sem nyitott reggel, a tanárok a diákokkal együtt a Külső-Pesti Tankerülethez vonultak.
  • Péntekre a Vörösmarty Mihály Gimnázium szervezett demonstrációt az iskola kirúgott tanára, Törökné Pető Erzsébet mellett.
  • Számos oktatási intézményben tartottak valamilyen munkabeszüntetést, pénteken összesen 78 iskolából 732 tanár nem vette fel a munkát.
  • A diákok ülősztrájkokat, élőláncokat, Tan-menetet szerveztek. De nem kizárólag a gimnáziumokban, az ELTE Bölcsésztudományi Kar hallgatói is élőláncot alkottak az épület előtt.

Az elégedetlenkedők ma délután közösen gyűltek össze a Klebelsberg Központ épülete előtt, hogy kiálljanak kirúgott tanárokért. Az eseményen pedagógusok, diákok, szülők és az oktatási szakszervezet képviselői szólalnak majd fel.

Címlapkép: Mérce