Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bayer Zsolt szerint „mindennek a teteje” volt, hogy a diákok a Bella Ciao-t énekelték múltkor

Ez a cikk több mint 1 éves.

Budapest Noha a kormányzati propagandagépezet zászlóshajója, az M1 és az Origo egyelőre a biztos utat választotta, és semmiféle módon nem kommentálta a mai pedagógus- és diáktüntetéseket előzetesen, volt helyettük is olyan kormánypárti média, ami megtette.

A Hír TV megmondóipari médiaterméke, a Vezércikk vendégei, Bencsik András, Bayer Zsolt és Gajdics Ottó csütörtökön este egyaránt azt hangsúlyozták, nem értik, miért tüntetnek továbbra is a tanárok, miután januári, 21 százalékos béremelést ígért nekik csütörtökön a kormány.

Bayer Zsolt szerint ez azt bizonyította, hogy a tanárok tiltakozása csak „a baloldal politikai akciója”. Hozzátette: „az mindennek a teteje volt, amikor múltkor a Bella Ciao-t énekelték” a Margit hídon a diákok. Ezzel minden bizonnyal azt nehezményezte, hogy az olasz antifasiszta partizánok dala is repertoárra került néhány október 5-i tüntetőnél.

Gajdics és ő is azt mondták, a tüntetőknek „szerintük az ellenzéki pártok székháza elé kell vonulni”, mert ők akadályozzák az EU-s pénzek kifizetését, amiből lehetne bért emelni (ami viszont már megtörtént).

Gajdics Ottó emellett az oroszellenes szankciók okozta gazdasági nehézségeket is okolta a 2013 óta elmaradt lényegi közoktatási béremelésért.

De a Magyar Nemzet is cikkel üdvözli a mai pedagógusok mai demonstrációját. Igaz, a cikk címe már eleve az,  „Politikai tőkét kovácsolnának a tanárok helyzetéből”. Kincses Krisztina összeállításából ezen felül kiderül még, az október 5-i akciónapot

„a Gyurcsány Ferenc szatellitszervezetének is nevezett Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szervezte.”

Ezeken felül Pálfalvi Milán, a kormányzathoz közel álló Nézőpont Intézet elemzője beszél arról a lapnak, hogy „a baloldal” miatt nincs pénz oktatásra.

Címlapkép: Hír TV