Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Strbka Anna: elfogadtam, hogy az én időmben már nem fog megjavulni az oktatás

Ez a cikk több mint 1 éves.

A Diákok a Tanárokért nevében Strbka Anna, diák megköszönte a tüntetőket a részvételért. Szerinte sok-sok más érintettje van az oktatás romlásának, nem csak a diákok és a tanárok. Mindenkit érint, rendszerszintű problémáról van szó. Elismételte a tüntetők pontokba szedett követeléseit (lásd, lentebb).

Már elfogadta, hogy az ő idejében már nem fog változás történni a közoktatásban. Azt szeretné elérni, hogy legalább a jövőben legyen jó oktatása az országnak és itt maradhassanak, itt élhessenek a diákok a jövőben. „Itt leszünk, ameddig csak kell!”, ígérte.

Fotó: Dián Ákos

Ez az esemény nem szólhat szomorkodásról, ez egy ünnep, annak ünnepe, hogy kiállnak egy ügyért. Ünnepeljük, hogy vagyunk ennyien, akiket érdekel az oktatás jövője. Az oktatás nemzeti ügy, ismételte el a tüntetők egyik sokat hangoztatott állítását. Végezetül egy performanszot jelentett be, amelynek keretében „az oktatás rabjai vonulnak” a színpadra.

Fotó: Dián Ákos

Fotó: Dián Ákos

Fotó: Dián Ákos

Fotó: Dián Ákos

„Az oktatás rabjainak” láncára cédulákat helyeztek, amire felírták a diákok azt, ami rabbá teszi őket. Az egyik ilyen cédulán például az állt, hogy „a bér”. „A rendszer” nevében szimbolikusan megpecsételték a rabokat a performansz keretében.

„Rabok legyünk vagy szabadok?”, hangzott el ezután a költői kérdés.

Címlapkép: Dián Ákos