Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gulyás szerint elegendő idő áll a katások rendelkezésére az új jogszabályhoz való alkalmazkodáshoz

Ez a cikk több mint 1 éves.

Az RTL Klub kérdésére Gulyás Gergely elmondta, hogy rezsiárak tekintetében augusztus elsejétől az átlag fölötti fogyasztók számára minden esetben az aktuális piaci ár lesz érvényben.

A kereskedelmi televízió riportere a kata módosítását érintően pedig azzal kapcsolatban kérdezte a minisztert, hogy miért lépnek ilyen rövid időn belül, már szeptember elsejével életbe az adónemet érintő módosítások, mikor egy hónappal korábban még maga Gulyás is arról beszélt, hogy ha valóban sor kerül a kata reformjára, az csak jövő év elejétől lehetne érvényes. Az RTL riportere emlékeztette a Miniszterelnökség vezetőjét, hogy még a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a kata szabályainak megváltoztatását régóta sürgető Parragh László szerint is várni kellett volna január elejéig a módosítások érvénybe léptetésével.

Gulyás Gergely szerint bár konkrét választ nem adott a felmerült kérdésekre, de kijelentette, hogy a rendelkezésre álló másfél hónap a kormány véleménye szerint elég arra, hogy a katások átálljanak az újfajta szabályokra.

A miniszter azt sem tudta megmondani, hogy milyen költségvetési következményei lesznek a kata szigorításának – Gulyás szerint ez annak köszönhető, hogy nem tudható, a szigorítás miatt a katából kiszoruló munkavállalók milyen egyéb foglalkoztatási fajtára fognak áttérni. Azt viszont Gulyás Gergely is elismerte, hogy a előfordulhat, hogy egyeseknek  valóban adónövekedést fog eredményezni a döntés, de ismét hangsúlyozta, hogy erre már csak az igazságosság jegyében is szükség van.