Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán Fekete-Győr Andrásnak: Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten

Ez a cikk több mint 1 éves.

Fekete-Győr András, a Momentum frakcióvezetője azt mondta Orbán Viktornak, hogy 404 forintos euró, háború, történelmi nehézségek idején az egyetlen helyes és tisztességes viselkedés az őszinteség és az együttműködés. Ezért megkérdezte a miniszterelnöktől, hogy készül-e valamire? Az EU-s pénzek hazahozatal helyett Fekete-Győr szerint büntető-adókkal sújtják a magyarokat.

„Titkol-e valamit a magyar emberek elől? Van-e olyan szándéka, hogy megalomán olimpiai beruhzásokra költse a magyarok pénzét?”

-kérdezte a momentumos politikus, hozzátette, hogy több közös szenvedélyük is van a miniszterelnökkel: mindketten szeretnek focizni és szenvedélyesen szurkolnak a magyar válogatottnak, és egy olyan Magyarországért dolgoznak, ami ha képes és hajlandó, olimpiát rendez.

A legutóbbi olimpia költsége Tokióban 5000 milliárd forint volt.

Jegyezte meg Fekete-Győr és elmondta, hogy Orbán kormánya 2024-re tervezték a budapesti olimpiát – ehhez a már bejelentett Orbán-csomag kétszeresére lenne szükség.

Közös szenvedély a közvetlen demokrácia – mondta Fekete-Győr- megjegyezte, hogy Orbán mindkét népszavazási kérdése 2010 óta érvénytelen lett. Elmondta, hogy a miniszterelnök megfutamodott az Olimpiáról szóló népszavazási kérdéstől.

„Erre a MOB közli, hogy a 2030-as (36-os) olimpiát megrendezni erkölcsi kötelesség? Nem a tanárok és a rendőrök fizetésének rendezése lenne az erkölcsi kötelesség?”

Orbán Viktor válaszában úgy fogalmazott, természetesen a magyar kormány nincs felhatalmazva a magyar olimpiai bizottság kérdéseibe beleavatkozzon és szeretne a Momentum frakcióvezetőjének a segítségére sietni. 2030-ban nem lesz olimpia, és a 32-res olimpiának van már rendezője.

„Legközelebb majd a 36-osról beszélhetünk, ebben szivesen áll rendelkezésére, ha még akkor ön is itt lesz velünk.”

Ön 2017-ben amikor több mint 266 ezer ember kérte arra, Magyarország kormányát hogy legyen népszavazás az Olimpiáról amit ön nem mert kiírni, akkor álomgyilkosoknak nevezte azokat a fiatalokat, akik ezt csinálták – mondta viszontválaszában Fekete-Győr András.

Sok millió magyar embernek is vannak álmai a frakcióvezető szerint, így a kezdő pedagógusok is álmodnak nettó 250 ezres fizetésről, a következő éves költségvetésben nem találunk ilyet. És álmodnak a rendőrök és az ápolók is 30%-os béremelésről, hogy ne fogyjanak el az állományból.

A miniszterelnök megjegyezte, hogy ez itt az első beszélgetése Fekete-Győrrel:

„itt az a szabály, hogy amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten. Ön azzal kezdte, hogy figyelmeztetett bennünket az őszinteségre.”

Orbán Viktor felidézte, hogy a Momentum volt elnöke úgy fogalmazott korábban, hogy ne tudja elképelni, hogy koalícióra lépjenek az MSZP-vel, vagy hogy nem érti, Gyurcsány Ferenc mit keres még a politikában. Orbán hozzátette, a Momentum Gyurcsány Ferenc ifjúsági tagozata, így nehéz komolyan venni őket.

Címlapkép: Zay-keltés címen indított akciót a kampányhajrában az ellenzék erről tartott sajtótájékoztatót Fekete-Győr András, Bősz Anett és Tordai Bence a Hősök terén 2022. március 25-én. Fotó: Bogatin Bence/Mérce