Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Nincs és nem is lesz megszorítás”

Ez a cikk több mint 1 éves.

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője Orbán Viktor egy 2006-os Magyar Nemzetben megjelent cikkéből idézett, amit az akkor ellenzékben lévő miniszterelnök Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban írt a hazugságokról. Ebben azt írta, hogy Gyurcsányékat senki sem választotta meg a megszorítások miatt, amire nem kértek és kaptak meghatalmazást.

„Most önök vezetik be a megszorító Orbán-csomagot, amire nem kértek és nem kaptak meghatalmazást. Ennek az árát a magyar emberek fizetik meg. „

Tordai Bence hozzátette, erre jön a rekordgyenge forint és az idénymunkások munkaköltségeinek növelése, ami további dráguláshoz vezet. Miközben az emberek nyögik az Orbán-csomag árát, aközben megemelik a miniszterelnök fizetését:

220 ezer forint egy tanárnak, 4,9 millió forint Orbán Viktornak.

Tordai hozzátette, hogy az elmúlt években feldagasztották a Fidesz pénzügyi hátországát, Mészáros Lőrinc, Orbán apja, Tiborcz István az ország leggazdagabb emberei lettek.

Orbán Viktor válaszában elmondta, április 3-án volt egy választás Magyarországon, a hazugságok amiket elmondott, azokat előtte is mindenhol elmondták. Az emberek erre válaszként azt az eredményt adták amit kaptak. Hozzátette, nem dolga, hogy az ellenzéket minősítse, de azt fogja folytatni, hogy „amilyen az adjonisten olyan a fogadj’isten”, hozzátette, „az igazság kedvéért”

megszorítási csomag nincs és nem is lesz.

„Négy dolgot tűztünk ki, megvédjük a korábbi eredményeket, a nyugdíjat a teljes foglalkoztatást, a rezsicsökkentést és a családvédelmi támogatásokat.”

Tordai Bence úgy fogalmazott válaszában, hiába fenyegetőzik a miniszterelnök, attól még tény marad, hogy ha nem is hazugság, de az igazság megismerésének nehezítése, hogy az idézett cikke már nem elérhető a Magyar Nemzet oldalán. Hogy mennyire elégedettek a meg nem történt családi-pótlék, GYES emeléssel, amik még nem történtek meg.

Ami megszorítás az megszorítás is marad hiába nevezik kiigazításnak

Orbán Viktor a közvélemény előtt megismétli, hogy ezen hazugságok dacára nincs és nem is lesz megszorítás, hozzátette, hogy megőrzik a fenti értékeket és megígérte, hogy elküldi a korábbi cikkét.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán