Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Törley Kata és Pilz Olivér: Nem erre van előre!

Ez a cikk több mint 2 éves.

Törley Kata és Pilz Olivér a Tanítanék Mozgalomból elmondták, minden jogszerű lehetőséget kihasználva jelezték a döntéshozóknak és a társadalomnak, hogy Magyarországon az oktatás helyzete válságos.

„Akik azzal vádolnak most minket, hogy csak a pénzünkért lázongunk, azok hol voltak az elmúlt években? Bedugták a fejüket a kormánypropaganda homokjába?”

– tette fel a kérdést Pilz Olivér.

„A jelenleg regnáló hatalomnak 12 éve volt, hogy javítson az oktatás helyzetén. De sikerült? Előre mentünk? Nem hátra? De.”

– tette hozzá Törley Kata, aki szerint mostanra ráadásul odáig jutottunk, hogy a pedagógusok bére évről évre csökken, olyan szintre került, hogy figyelembe véve a jelenlegi európai szinten is kiemelkedő inflációt, az még a pedagógusok megélhetését is veszélyezteti. Nem csoda, hogy nincs utánpótlás.

Nem hogy minőségi oktatás, de még rossz oktatás, gyerekfelügyelet sincs.

Pilz szerint a kormány már elkezdte az ígérgetést, mint Móricka, akinek mindenről ugyanaz jut az eszébe: pénz, pénz, pénz.

A távoli jövőben várható 30%-os béremelésért is majd árat kell fizetniük, mert ha pénzt kapsz, akkor aztán kuss legyen!

Elmondták, azért is vannak itt, hogy kihangosítsák, több ezren vettek részt polgári engedetlenségen, mert a kormány láthatatlanná akarta tenni a sztrájkot. A magukért, emberi és szakmai méltóságukért kiálló tanárok, oktatási dolgozók elmondták, hogy mit szeretnének, de csak lenézést kaptak a vezetőktől.

Ők mind a gyerekekért álltak ki, hogy méltó körülmények közt dolgozó autonóm értelmiségiként megadhassák a gyerkeknek azt, ami jár nekik, és hogy egyénként tekintsenek rájuk.

Ahogy a tanár is az, nem robot!

A kormány azért sem hajlandó párbeszédre és a helyzet rendezésére, mert a saját kudarcával kellene szembesülnie, de olyan, ugye, nem létezik.

„A tanárok közül is arra néznek fel a gyerekek, akik belátják, ha hibáznak.”

Bejelentették, április elsejére a Tanítanék Mozgalom és noÁr közösen egy szolidaritási koncertet szerveznek.