Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Vadai Ágnes: Orbánnak fontosabb a foci EB, mint a magyarok egészsége

Ez a cikk több mint 2 éves.

Vadai Ágnes DK-s képviselő Orbán Viktor egy korábbi kijelentését idézte, miszerint „a védekezés sikerét a megmentett életek számában tudjuk mérni”. Csakhogy Magyarországon haltak meg a legtöbben a teljes járvány alatt lakosságarányosan, és nem tudni, hányan halnak meg még, mert nem kapnak megfelelő egészségügyi ellátást – közölte Vadai, aki azt is kifogásolta, hogy a miniszterelnök ebben a helyzetben pénteken arról értekezett a Kossuth Rádióban, hogy a terasznyitás megünnepléseként ki fog ülni sörözni.

Orbán Viktor válaszában arról beszélt: a válság kezdete óta minden napjukat azzal töltötték, hogy magyar emberek életét mentsék meg, az átoltottsági arány alapján pedig Magyarország ezzel jól birkózott meg. Szerinte emellett meg kellett küzdeni az oltásellenes, kamuvideókat forgató ellenzékkel is. Mivel a miniszterelnök úgy értette, Vadai az egészségügyi dolgozókat rágalmazta, azt is közölte: a magyar egészségügy ellátja a betegeket, mindenkinek megmentik az életét, akinek egyáltalán megmenthető az élete.

Vadai válaszként közölte, hogy Orbán összevissza hazudozik, neki a foci EB sokkal fontosabb, mint a magyarok egészsége. Szerinte „vannak még olyan szektások”, akik „bedőlnek a dumájának”, de a magyarok többsége nem hisz neki. A miniszterelnök válaszában közölte: szerinte jobban haladna a járványkezelés, ha az ellenzék nem lenne oltásellenes, ezért megkérte a képviselőket, hogy ne akadályozzák a védekezést, „hagyjanak fel az oltásellenes politikával.”

A választ nagy hangzavar követte az ellenzéki padsorokból, mire az ülést levezető Latorcai János egy korábban már elhangzott szexista megjegyzését felidézve külön figyelmeztette Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselőt: „a közbekiabálás a szépségét árnyalja”.