Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szakács László: „Önök valami mást építenek itt, ahol a közvagyonból magánvagyon lesz”

Ez a cikk 3 éves.

Szakács László MSZP-s képviselő azt kérdezte a miniszterelnöktől, miért nem az emberekre költötte a kormány a gazdaságmentő csomagot, az álláskeresési támogatást ugyanis nem emelte 3-ról 9 hónapra, ahogy az ez idő alatt kapható járadék, a GYED, vagy épp a családi pótlék összegét sem.

Amellett, hogy a pénz nagy részét a kormány saját projektjeire költötték, holnap ezer milliárd forintnyi közvagyon is elveszti közvagyon jellegét, amikor megszavazzák azok alapítványokba való kiszervezését.

Szakács szerint gombamód szaporodnak a leválthatatlan fideszes kuratóriumok által vezetett alapítványok.

„Látszik, hogy Önök valami mást építenek itt, ahol a közvagyonból magánvagyon lesz”

– mondta a képviselő.

Orbán válaszként felsorolta: kétszer adtak bértámogatást a járvány alatt, egyszer 33 milliárd forintot, majd 76 milliárd forintot, ezen felül kaptak még beruházási támogatást a vállalkozások, a kisvállalkozások pedig 10 millió forintos kamatmentes gyorskölcsönt igényelhetnek, felére csökkentették az iparűzési adót, eltörölték a teraszdíjakat és májusban is folyósítják a bértámogatásokat.

„Amit lehetett, a kormány megtett”

– mondta a miniszterelnök.

Szakács szerint az Orbán Viktor által felsoroltak kb. a teljes összeg egyharmadát teszik ki, a többi pénzt nem az emberek megsegítésére költötték. Mivel nem kapott választ, a képviselő ismét rákérdezett: a kormány a jövő évi választások miatt menti-e át a közpénzeket alapítványokba. A miniszterelnök azonban ezúttal sem válaszolt, csupán a járvány alatt kiosztott támogatásokról beszélt.