Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Steimetz Ádám: a „nagy pénz, kis foci” jelenség irritálja az embereket

Ez a cikk több mint 2 éves.

Steimetz Ádám jobbikos képviselő szerint a TAO pénzek felhasználása rémtörténet, nem sikertörténet lett. A „nagy pénz, kis foci” jelenség irritálja az embereket – közölte, majd azt kérdezte a miniszterelnöktől: elégedett-e az utánpótlást nevelő klubok teljesítményével?

Orbán szerint ez a kérdés nem elég komoly magyar parlament ülésterméhez, de azért válaszolt: egyetlen sportág eredményességéért sem visel felelősséget egyetlen képviselő vagy kormány sem. A kormány minden sportágnak segítséget nyújt, de a felelősséget sportági szakszövetségek viselik.

Steimetz szerint a magyar adófizetők kiemelten támogatják a sportot, a sok pénz azonban megrontotta a labdarúgást, nem segítette. Ha nem vonja felelősségre a tékozló fiúkat, akik csak a pénzszerzés lehetőségét látják a sportban, akkor a magyar sport összeomlik. Ki ezért a felelős? – kérdezte.

Orbán ismét elmondta: nem akar a kormány közvetlen kapcsolatba lépni a klubokkal, nem javasolja, hogy ez legyen a sportra fordítandó források elosztásának módja.