Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jakab Péter: Nem érzi, hogy távoznia kéne?

Ez a cikk több mint 3 éves.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője arról faggata a miniszterelnököt, hogy a hangoztatott szlogennel ellentétben, a válság alatt valóban jobban teljesít-e az ország: miközben ugyanis az osztrákok komoly bérpótlékot nyújtanak a koronavírus sújtotta szektoroknak, a magyar egészségügy és az oltási terv jelenleg összeomlik, tizenhétezer halottja van a vírusnak és ötezren hagyták el a szektort.

„Naponta hetvenöt forintot ér az önök gazdasági teljesítménye. Ha jól beosztja, egy buszjegyet is tud belőle venni!”-tette hozzá.

Orbán Viktor válaszképpen a válságkezelő csomagról tájékoztatta a frakcióvezetőt: a bértámogatásra, a hitelmóratóriumra (amely szerinte legerősebb Európában), illetve a járulékok elengedésére és adnónemek csökkentésére. Annak pedig, aki nem képes három hónap után elhelyezkedni, közmunkaprogramot ajánlanak.

„Amikor Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök, ennek lehetősége nem állt fönn!” – mondta a miniszterelnök. Bevallotta: a mai napig 55 ezer munkahelyet vesztettek el, de vállalják, hogy ugyanennyit teremtenek majd.

Jakab Péter erre azt válaszolta, hogy a miniszterelnök „ritkán szokott igazat mondani, most sem sikerült neki”, és decemberben is fontosabb volt a választótörvény és az alaptörvény módosítása, mint az érdemi segítség nyújtása; fontosabb az urizálás, „miközben aki meg parizert eszik, az le van prolizva”.

Orbán felhívta Jakab figyelmét arra, hogy megfigyelte: már sokadjára hivatkozik magára szegényként, miközben kocsival jár és minden hónapban több milliót keres.  „Nem sajnáljuk öntől”, mondta, hozzátéve, hogy ez attól még kétszínűség.