Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Fehér Ház több segédje lemondott a történtek miatt, köztük Trump nemzetbiztonsági tanácsadó-helyettese

Ez a cikk több mint 3 éves.

A Fehér Házban alkalmazott segítők egy része lemondott, miután Trump támogatói elözönlötték a Capitolium-ot, így akadályozva a törvényhozást és a választási eredmények hitelesítését.

Stephanie Grisham,  Melania Trump kabinetfőnöke és a Fehér Ház volt sajtótitkára volt az első, aki bejelentette lemondását. Sarah Matthews sajtótitkárhelyettes rövid idő múlva  szintén lemondott, ahogy a Fehér Ház szociális ügyek titkára, Rickie Niceta is.

Matthew Pottinger, Trump nemzetbiztonsági tanácsadó-helyettes szintén lemondott a történtek miatt.

„Megtiszteltetés számomra, hogy a Trump-adminisztrációban szolgálhattam, és büszke voltam a politikánkra. Mint valaki, aki a kongresszus termeiben dolgozott, mélységesen zavartak a ma látottak. Én azonnal lemondok a szerepemről. Nemzetünknek békés hatalomátadásra van szüksége.” – mondta Matthews nyilatkozatában. 

Állítólag további segédek fontolgatják a lemondást, köztük Robert O’Brien nemzetbiztonsági tanácsadó, aki már akkor kihátrált Trump mögül, amikor Twitter-oldalán támogatásáról biztosította Mike Pence alelnököt, aki szintén szakított az elnökkel.

Mike Pence korábban kijelentette, hogy az alkotmány értelmében nem tudja egyoldalúan elutasítani a megválasztott elnök, Joe Biden elektorait.

Címlapkép: Wikipédia