Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nevadában nőtt, Arizonában enyhén csökkent Biden előnye

Ez a cikk több mint 3 éves.

Nevadában tovább nőtt Biden előnye, miután a Las Vegasnak otthont adó Clark megyéből érkező szavazatok között – a nagyvárosias területekre jellemzően – jóval több volt a demokrata jelöltet támogató. Így az jelenleg 91 százalékos feldolgozottság mellett 49,8-48,1 százalék arányban vezet Biden, ráadásul az összeszámolásra váró szavazatok szinte kizárólag az erősen demokrata irányultságú Clark megyéből valók, így a New York Times szerint szinte biztos, hogy a volt alelnök nyeri el az állam hat elektorát.

Pennsylvaniában pedig a szavazatok egyre magasabb feldolgozottsági arányával apró megbicsaklásokkal, de tendenciaszerűen nő Biden előnye.

Ami egyébként a beérkezett szavazatok számához képest még mindig csak hajszálnyi. Jelenleg több, mint 95 százalékos feldolgozottság mellett 3 301 291 Bident, és 3 292 606 Trumpot támogató szavazatot számoltak össze, ami 49,49-49,36 százalékos arányt jelent, a demokrata jelölt javára.

Arizonában eközben a Maricopa megyéből beérkezett szavazatokkal némiképp csökkent Biden előnye, az állás jelenleg 49,99-48,58 százalék a demokrata jelölt javára. Noha az AP már korábban úgy számolt, hogy az államot Biden nyeri meg, 93 százalékos feldolgozottság mellett még mindig megvan a matematikai esélye annak, hogy az állam 11 elektora végül a jelenlegi elnököt támogassa.