Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az AP hírügynökség elmagyarázta, miért nem lehet egyelőre Biden győzelméről beszélni Pennsylvaniában

Ez a cikk több mint 3 éves.

pennsylvania Az Associated Press (AP) hírügynökség már jóval a végleges eredmények előtt kihirdette, hogy minden valószínűség szerint Joe Biden demokrata jelölt nyerte Arizona államot (a Guardian emiatt sok más lappal szemben így oda is adta neki az állam 11 elektorát), ellenben Pennsylvania államról, jóval magasabb feldolgozottság mellett még mindig nem jelentette ki, hogy megnyerte volna a volt alelnök.

Ennek okait Twitteren tette közzé az AP: lényegében azért, mert – noha Biden győzelme igen valószínűnek tűnik – amennyiben a végeredmény szerint a két jelölt között kevesebb, mint 0,5 százalékpont a különbség, a hatályos pennsylvaniai szabályozás szerint szavazatokat újra kell számlálni.

 

Jelenleg az államban 96 százalékos a feldolgozottság, az állás pedig 49,53-49,33 százalék, Biden javára. A jelenlegi tendenciák szerint a demokrata jelölt egyre komolyabb előnyt szed össze az elnökkel szemben, azonban még nem lehet biztosra venni, hogy meglesz a két jelölt közötti fél százalékpontos különbség, sőt, matematikai szempontból azt sem, hogy Biden nyeri az állam húsz elektorát, akiknek szavazataival meglenne neki az elnöki pozíciót jelentő többsége az elektori kollégiumban.