Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán kettesben koszorúzott Wittner Máriával, az ellenzék online ünnepelt

Ez a cikk több mint 3 éves.

A járványhelyzetet figyelembe véve idén a megszokottnál kevesebb és kisebb megemlékezést tartanak a fővárosban, a hivatalos állami ünnep csupán a Kossuth téri zászlófelvonásból állt.

Orbán Viktor is nagyon visszafogottan ünepelt, Wittner Máriával kettesben koszorúzták meg a Corvin téren az 56-os pesti srác emlékművét. Erről a miniszterelnök a Facebook oldalán tett közzé egy videót:

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös videót tett ki az évforduló alkalmából, melyben a pártok vezetői emelik ki a forradalom számukra fontos üzenetét:

A Párbeszéd külön megemlékezést is tartott Bibó István szobránál, amelyen Kocsis-Cake Olivio és Tordai Bence frakcióvezető-helyettesek mondtak beszédet:

A DK is online közvetítette október 23-i megemlékezését, a rendezvényen a DK elnökségi tagjai Nagy Imre szobránál emlékeztek 1956 hőseire, beszédet Varju László mondott. A DK alelnöke elmondta: ezen a napon emlékezünk azokra a névtelen emberekre, akik közösen vonultak az utcára a szabadságért, az igazukért.

„Egyetemisták, és hozzájuk csatlakozó munkások, értelmiségiek, idősek, fiatalok, szülők és gyerekek gyújtották meg a lángot, és ők mondták ki először, hogy elég volt a zsarnokságból. Ma, hosszú évtizedek után, harminc évvel a rendszerváltást követően ismét ott tartunk, hogy az egyetemisták, az utca emberei szembefeszülnek a hatalommal, mert ugyanúgy, ahogy akkor, most sem kérnek az elnyomásból, nem kérnek a diktatúrából, nem kérnek a központosított gondolatokból, és nem kérnek a véleményterrorból.”