Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Forradalmat csinálni márpedig lehetséges!”

Ez a cikk több mint 3 éves.

Vilmos Noémi, az SZFE hallgatója kezdte a beszédek sorát, aki Orbán Viktornak címezte a szavait.

„Megtapasztaltam, hogy demokráciát működtetni mennyire irgalmatlanul nehéz, fárasztó és bosszantó. Aztán elhangzik egy mondat, ami rávilágít arra, miért nincs igazam” – mondta Vilmos, aki kiemelte, hogy még amikor nem értenek egyet, akkor is meghallgatják egymást az SZFE fórumain, ahol kézjeleket használnakk az egyetértés és az egyet nem értés jelzésére. „Az egyik legrosszabb érzés, amikor még be sem fejeztem a gondolatomat, és már látom hogy nem jól mondtam. Remélem, soha nem fogom figyelmen kívül hagyni ezeket a kezeket.”

Vilmos szerint kicsit sok az egyet nem értő kéz a magasban Magyarországon, és „ez mindannyiunknak elég bosszantó.” És bár „nagy melónak tűnik” az országot vezetni, de „nem kell mindenhez érteni. Csak itt rengetegen vannak, akik örömnek vennék, ha segíthetne a jogállam létrehozásában. A többség bizalmat szavazott Önnek, de ha egy jól teljesítő országot szeretne létrehozni, jó lenne, ha közben nem venné le a szemét magáról az országról, amit elvileg szolgál” – tanácsolta Vilmos a miniszterelnöknek.

„Forradalmat csinálni márpedig lehetséges! Ahogy itt elnézem, a Nemzeti Együttműködés Rendszere megteremtődött” – zárta beszédét az SZFE képviselője.