Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lukasenka sztrájktörők alkalmazását helyezte kilátásba

Ez a cikk több mint 3 éves.

Minszk Lukasenka fehérorosz elnök az állami rádión keresztül fenyegette meg a népet. Véleménye szerint a munkás az legyen munkás, aki nem politizál, és amint kimegy a térre politizálni, onnantól kezdve nem munkás többé – megteheti ugyan, azonban onnantól kezdve nincs helye az adott üzemben, amit nehéz másképp értelmezni, mint hogy kirúgással fenyegeti a tiltakozókat.

Szavait nyomatékosítva kifejtette, hogy az MTZ, MAZ és BelAZ gyárakban is rendelkezésre áll a többlet személyzet, akikkel feltöltik a kirúgottak munkahelyeit.

Az elnök szintén kevésbé burkoltan fejtette ki, hogy a Putyinnal folytatott telefonbeszélgetés során megállapodtak abban, hogy az orosz állam, amennyiben Lukasenkáék kérik, „átfogó segítséget nyújt a Fehérorosz Köztársaság biztonsága érdekében”.

Ez utóbbit pedig nehéz másképp értelmezni, minthogy amennyiben Lukasenka kéri, bevonul az ország területére az orosz hadsereg, vagy egyéb fegyveres erő. Az persze egyáltalán nem biztos, hogy ezt az orosz elnök is komolyan gondolta, mindazonáltal a tiltakozók nyílt fenyegetésére kitűnő eszköz.