Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Igencsak megcsappant az aktív tüntetők száma ma, stratégiaváltásra lehet szükség – zárjuk közvetítésünket, de ha bármi fontos történik, visszatérünk

Ez a cikk több mint 3 éves.

Jóval kevesebben mentek ma ki az utcára a Szvetlana Tyihanovszkaja távozása, kényszer ereje alatt beolvasott, nyugtató üzenete, és a tűzparancs kiadásának elterjedése közepette Belaruszban, mint tegnap.

Tadeusz Giczan kutató, és Twitter-tudósító rövid elemzésben amellett érvelt, az aktív gerillaharc korszaka véget érhet, de ezzel a rezsim helyzete még nem szilárdul meg:

„A legbölcsebb dolog most a tüntetések átmeneti elhalasztása lehetne, így meg lehetne várni a hivatalos szervek reakcióját. Egy bizonyos ponton egyszerűen vissza kell állítaniuk az internetet. Ez azt is jelentené, hogy a nép végre látná, mit művelt Lukasenka, mert jelen pillanatban csak a technikához értő belaruszok látják mindezt, az átlagember nem.”

Fejti ki, majd hozzáteszi, az elnök legitimitása és támogatottsága a városokban mindenképp, de vidéken is, romokban hever a választás után. És mivel csak és kizárólag a biztonsági erők tartják hatalmon, ez egy fenntarthatatlan politikai helyzet a számára.

Nemhogy a további napok, de a holnap reggelig következő órák is sokat alakíthatnak ezen a képen, ezért most én is egyelőre csak átmenetileg kívánok jó éjszakát, és köszönöm meg a töretlen tegnapi, és ma hajnali figyelmet!