Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Sanders: teljes magabiztossággal állíthatom, el fogjuk nyerni a demokrata jelöltséget

Ez a cikk több mint 4 éves.

Bár eddig a 14 államból egyértelműen csak háromban végzett első helyen (szemben Biden 7 első helyezésével), Bernie magabiztos beszédet mondott Vermontban. Azzal kezdte, 31 éve ezen a napon nyerte első polgármesteri címét Burlington városában. Akkor mindenki azt mondta, nem sikerülhet, mégis sikerült – mondta, majd hozzátette: most is mindenki ezt mondta

„de ma este teljes magabiztossággal állíthatom, el fogjuk nyerni a demokrata jelöltséget, és meg fogjuk verni Amerika történelmének legveszélyesebb elnökét”.

Sanders kiemelte, hogy Trumpot nem lehet a régi politikával legyőzni, csak az általa felépített sokszínű mozgalom segítségével. Majd felsorolt néhány ügyet, amelyért ez a mozgalom harcol: a dolgozó családokért, akiknek elegük van, hogy folyamatosan többet kell dolgozniuk kevesebb pénzért; a mindenki számára elérhető egészségügyi ellátásért és oktatásért.

Sanders magabiztossága arra alapszik, hogy kevesebb állam megnyerésével is tud több jelöltet szerezni, hiszen Kaliforniában első helyre számíthat, és pillanatnyilag Texasban is jól áll, ez a két állam pedig a szuperkedden kiosztott delegáltak majdnem felét adja.

Emellett az első helyezés nem jelenti azt, hogy az adott állam összes kötött mandátumú küldöttét megnyeri a győztes: a küldötteket szavazatarányosan osztják szét azon jelöltek között, akik a leadott voksok legalább 15 százalékát megszerezték. Bernie eddig minden államban átlépte azt.