Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kétharmados Biden-támogatás a feketék között

Ez a cikk több mint 4 éves.

Nagyon jót ment Joe Biden mindazokban az államokban, ahol a demokrata szavazóbázis egy jelentős részét afroamerikai választók adják. A FiveThirtyEight összesítése alapján a ma szavazó déli államokban Biden kapta a fekete szavazók kétharmadának támogatását.

  • Alabamában a demokrata választók 44 százaléka volt fekete, közülük 72 százalék Bidenre, 12 százalék Sandersre szavazott.
  • Észak-Karolinában a demokrata választók 27 százaléka volt fekete, közülük 63 százalék Bidenre, 16 százalék Sandersre szavazott.
  • Virginiában a demokrata választók 27 százaléka volt fekete, közülük 71 százalék Bidenre, 16 százalék Sandersre szavazott.
  • Tennesseeben a demokrata választók 26 százaléka volt fekete, közülük 62 százalék Bidenre, 18 százalék Sandersre szavazott.

Ám ahogy Van Jones, a CNN kommentátora rámutatott, a fekete voksolók nem tekinthetők egységes blokknak. A déli államok idősebb, konzervatívabb lakói között valóban magas Biden támogatottsága, de a fiatalabb, nagyvárosi afroamerikaiak körében Sanders a népszerűbb.