Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Komlón nyert az ellenzék egy egyéni körzetet

Ez a cikk több mint 1 éves.

Komlón a 13-as szavazókörben kellett megismételni a választást, és ahogy írtuk, hiába hozott sok szavazót a megismételt választáson az ellenzék, így is a Fidesz polgármestere maradhat a posztján.

Fordított viszont az egyéni körzetben az ellenzéki jelölt. Itt október 13-án indult egy független jelölt is, és aznap Orsós Ferenc (Fidesz) összesen 408, Hidegkuti Szabolcs (Komló Összeköt) 317,  Hegedüs Norbert (független) pedig 106 szavazatot kapott.

Viszont Hegedüs visszalépett, így nagyban átalakultak az erőviszonyok és Hidegkuti végül 6 szavazattal tudott nyerni. Hidegkuti Szabolcs lett az önkormányzati képviselő összesen 453 szavazattal, Orsós Ferencnek összesen 447 szavazata lett). Hidegkuti egyébként a Momentum jelöltje volt.

Viszont ennek lett még egy érdekes következménye, ugyanis a közgyűlési arány nem változott. Hiába szerzett a Komló Összeköt még egy mandátumot egyéniben, ezzel listán el is vesztett egyet, méghozzá a polgármester-jelölt, Ferenczy Tamás nem jutott így mandátumhoz, ha csak jelölt-társa vissza nem lép a javára.

Címlapkép: Ferenczy Tamás/Facebook