Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Még a Fidesz se szavazott a „stadionok helyett kórházakat” pont ellen

Ez a cikk több mint 4 éves.

A „stadionok helyett kórházak” című Karácsony-programponthoz kapcsolódó tizennegyedik napirendi pont alatti beterjesztés jegyében a még el nem kezdett kormányzati nagyberuházások (értsd: stadion) jövőjéről folytatott tárgyalásokat a főváros vezetése az egészségügyi fejlesztésekről folytatott egyeztetések függvényében alakítaná.

Magyarán amíg nincs egészségügyi fejlesztés, ne épüljön stadion se.

Karácsonyék elsősorban diagnosztikai eszközöket, műszereket szeretnének vásárolni, hogy így fejlesszék a budapesti betegellátást.

A főváros a kerületi önkormányzatokkal együttműködve nem csupán a betegek meggyógyítására szeretne koncentrálni, de a betegségek megelőzésére is, így a tervezet szerint Budapest különös figyelmet kíván fordítani a prevencióra.

Emellett a versenysportok helyett az új vezetés a tömegsportokat támogatná, és igyekszik biztosítani annak elérhetőségét.

A főváros szakértője kitért az alkohol, valamint a dizájnerdrogok problémájára is, melyek tömegével szedik áldozataikat.

László Imre kifejtette, 2008-ban Magyarország még arányaiban viszonylag sokat költött egészségügyre, ehhez képest 2018-ban már csak Románia és Albánia költött kevesebbet a magyar kormánynál.

Ehhez képest méltatta a budapesti egészségügyi stratégiát.

A továbbiakban az ellenzéki képviselők elmondták, milyen jó a tervezett egészségügyi stratégia, és milyen rossz, amit a kormány csinál, a Fidesz részéről cserébe elmúltnyolcéveztek, miszerint a János kórház pl. az MSZP-SZDSZ kormány miatt rohadt le.

Mindazonáltal a szavazatszámláló tábla szerint ellenszavazat nélkül fogadták el a javaslatot.