Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A választási bizottság elnöke beszámolt arról, hogy jobbára minden rendben volt

Ez a cikk több mint 4 éves.

Karácsony Gergely főpolgármester nyitóbeszéde után a Fővárosi Választási Bizottság elnöke, Temesi István szóban tájékoztatta a megjelenteket.

Beszámolt a helyi választások lefolyásáról, mellyel párhuzamosan a nemzetiségi képviselőket is megválasztották. Elmondta, nem történt változás a korábban megválasztott három tag tekintetében, azonban a bizottság létszáma egyre növekedett, háromról hat tagra, mivel azon szervezetek, melyek főpolgármester-jelöltet állítanak, egy tagot delegálhatnak.

Huszonöt alkalommal hívták össze a bizottságot. Jobbára nem voltak rendkívüli események, azonban a kampány során jelentős számban érkeztek kifogások, javarészt kampányplakátok elhelyezése miatt.

A beadványokban kevés alkalommal találkoztak tételes jogsértéssel.

A jelölőszervezetek leginkább az esélyegyenlőtlenséggel kapcsolatban panaszkodtak a bizottságnak. Temesi személyes véleménye szerint ez azt feltételezi, hogy csökkent a jogsértések száma.

Emlékeztetett, hogy több fővárosi választókerületben megtámadták az eredményt. A felülvizsgálati kérelmeket azonban javarészt elutasították.

Végül köszönetet mondott a Fővárosi Választási Irodának, majd gratulált a polgármestereknek és a képviselőknek megválasztásukhoz.