Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A közgyűlés leállíttatná a Liget-projektet, Baranyi a ferencvárosi rozsdaövezetbe vinné

Ez a cikk több mint 4 éves.

A Városligeti fejlesztésekkel kapcsolatos beterjesztésben az új vezetés kifejti, a választók felhatalmazást adtak arra, hogy az önkormányzat fellépjen a túlzó beépítéssel szemben.

Karácsonyék – az ellenzék – kampányának sarkalatos pontja volt, hogy megóvják a zöldterületeket, és ennek ellenpéldája volt a kormány Liget-projektje.

Pokorni Zoltán fideszes polgármester felemlegette, hogy a Magyar Zene Háza valamint a Néprajzi Múzeum megépítését nem állítja le a javaslat, csupán az új Nemzeti Galéria, valamint a volt Közlekedési Múzeum helyére tervezett pavilon építését akadályozná meg.

Karácsony válaszában elmondta, hogy a budapestiek túlnyomó többsége nem szeretne új épületeket a ligetbe. A megépítés alatt álló épületek esetében szeretnének tárgyalni arról, hogyan is fognak kinézni az épületek – amiket nem kezdtek el építeni, azok megépítését egyáltalán nem támogatja.

Úgy gondolja, a főváros és a kormány közötti együttműködés keretében úgy gondolja, sikerül majd dűlőre jutni a Városliget sorsát illetően.

Baranyi Krisztina a beruházásokhoz kapcsolódóan elmondta, Ferencvárosban van egy olyan rozsdaövezet, ahol nagyon szívesen látnák azokat a kulturális intézményeket, melyeket jelenleg a ligetbe tervez a kormány.

Véleménye szerint ez kompromisszumos megoldást jelenthet.

V. Naszályi Márta elmondta, a Városligetet a világ bármely más országában kincsként őriznék, ehhez képest Budapesten az ellenállók szélmalomharcot folytatnak, hogy megóvják parkként.