Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szijjártó Péter a Fidesz eredményváróján válaszolt a sajtó kérdéseire, Borkai sorsáról várhatóan Orbán Viktor fog dönteni

Ez a cikk több mint 4 éves.

Budapest Szijjártó Péter arra a hírre reagálva, hogy Tarlós István gratulált Karácsony Gergelynek a győzelméhez elmondta, hogy ő megvárja a teljes feldolgozottságot, de biztosan lehet oka annak, hogy Tarlós gratulált az ellenfelének. 

Kiemelte, hogy ő itt bent az eredményvárón pont teljesen narancssárga országot látott, hozzátéve, hogy éppen a megyei közgyűlések eredményeit nézték. Elmondta azt is, hogy világosan látszik ők szerezték a legtöbb szavazatot az országban, ami komoly hátországot jelenthet a jövőre nézve.

Köszönetet mondott mindenkinek, aki elment szavazni különösen azoknak, akik rájuk szavaztak, de gratulált az ellenzék győzteseinek is. 

Arra a kérdésre, hogy a főváros el fog-e esni állami támogatásoktól most, hogy nem Tarlós lesz a főpolgármester azt mondta, hogy erre most még nem tud választ adni, de a Kormány higgadt és kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolatra törekszik, hiszen Magyarország sikerének a helyi közösségek sikere a feltétele. 

Borkai Zsoltról Szijjártó Péter elmondta, hogy nem tudja a választókat befolyásolhatta-e az elmúlt napokban kikerült videók és információk.

Arra a kérdésre, hogy Borkai maradhat-e Győr polgármestere, ha megnyeri a választásokat azt mondta, hogy a Miniszterelnök Úr világosan elmondta ma döntenek a győriek, holnap meg ő. Arra a kérdésre, hogy egyedül Orbán Viktor fog-e dönteni Borkai sorsáról nem adott egyértelmű választ.

A vidót itt tudjátok megtekinteni

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd