Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán Viktor: A mai napon a fővárosiak úgy döntöttek, hogy most valami más következik

Ez a cikk több mint 4 éves.

Budapest Orbán Viktor a Bálnában tartott beszédet a Fidesz-KDNP eredményváróján, értékelte a mai választást. Véleménye szerint az önkormányzati választási kampány nehéz kampány volt, nagy és nyílt politikai csata, éppen olyan, amilyennek egy demokráciában ennek lennie kell.

Külön gratulált Orbán a Fidesz-KDNP jelöltjeinek, ők szerinte hosszú évek munkájával érdemelték ki a választópolgárok bizalmát. A főpolgármester-választásra kitérve kifejtette, hogy méltó és igazságos köszönetet mondani Tarlósnak az elmúlt kilenc évben végzett munkájáért. Beszédében a leköszönő polgármesterhez fordult:

Neked köszönhető, hogy ma ilyen szép fővárosunk van, ami biztos lábakon áll, és amire büszkék lehetünk.

Karácsony Gergely győzelmét a „mai napon a fővárosiak úgy döntöttek, hogy valami más következik, és ezt a döntést mi tudomásul vesszük” mondattal jelentette be, megszakadó szokásként beszélve arról, hogy eddig mindig a kormánypárt adta a főváros polgármesterét.

Beszédében kettéválasztotta Budapestet és a vidéket, elmondta, hogy a 13 fideszes – 10 baloldali képviselővel felálló fővárosi közgyűléssel szemben vidéken még mindig a legtöbb ember a Fideszre szavazott. Elmondása szerint országos szinten „már szokássá vált”, hogy a listás szavazatokon a Fidesz győz, ennek megfelelően a megyei közgyűlések közül mind a tizenkilencet a kormánypárt nyerte meg:

Szinte meghatódottan köszönöm a vidéki Magyarországnak azt a bizalmat, amit a mai napon kifejtett a Fidesz felé.

Végezetül megígérte, hogy a bizalmat meghálálva „számíthatnak majd rájuk a vidéki emberek is úgy, ahogyan a Fidesz is számíthatott rájuk”.

 

Címlapkép: Orbán Viktor / Facebook