Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kunhalmi Ágnes: „Ez a csapat, ami most összekovácsolódott, maradjon együtt és harcoljon tovább 2022-ért”

Ez a cikk több mint 4 éves.

Budapest Kunhalmi Ágnessel Diószegi-Horváth Nóra kollégánk interjúzott. Az MSZP-s országgyűlési képviselő aggodalmát fejezte ki az iránt, hogy nagyon gyorsan változik a politika kultúrája Magyarországon és az egész világon, az információdömping miatt pedig kitolódik a szavazók ingerküszöbe. Éppen ezért szerinte a jelenlegi kampánynál csak még durvábbakat fogunk tapasztalni a következő évek választásai előtt.

Kunhalmi három pontban foglalta össze, miért fontos a mai szavazás:

  • Az ellenzék győzelme szükséges ahhoz, hogy egy tisztább levegőjű, modern, zöld, európaibb Budapesten élhessünk.
  • Átmenetben vagyunk egy kőkemény autoriter önkényuralmi rendszerből a diktatúra irányába, ahol már nemcsak a médián keresztüli manipulációt érezhetjük meg, hanem a rendőrség és a titkosszolgálat eszközeit, és Kunhalmi szerint ennél csak durvább dolgokat fogunk tapasztalni.
  • Egy új Budapestet és egy új politikai kultúrát kell meghonosítani, amely a képviselő szerint sikerülhet akkor, ha az új, fiatal polgármesterjelöltek és önkormányzati képviselőjelöltek „talajt fognak és be tudják bizonyítani, hogy jól tudják csinálni a dolgokat”. Így az országos ellenzéki politikában is változás állhat be, és el tud kezdődni az egész politikai elit megváltoztatása.

Kunhalmi azonban azt is elmondta a Mércének, hogy szerinte a változásért nem egy megafonnal egy plató hátuljáról kiabálva kell küzdeni, hanem harcolni és küzdeni, megérteni a politikai realitásokat. Az országgyűlési képviselő éppen ezért büszke az olyan fiatal képviselőtársaira, akiket összeköt a demokrácia szeretete, és az, hogy egy kicsit normálisabb Magyarországon szeretnének élni, ahol nem ember embernek a farkasa.

„A politikai kultúraváltás nem megy egyik pillanatról a másikra, jó sokat kell érte dolgozni” – mondta Kunhlami, majd hozzátette, hogy bárhogy is alakul a mai szavazás eredménye, szeretné, hogy ez a csapat, ami most összekovácsolódott, maradjon együtt és harcoljon közösen 2022-ért.

A teljes interjú megnézhető itt: