Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kifogást tesz a Momentum a kormányplakátok és a Tarlós-plakátok megtévesztő hasonlóságai miatt

Ez a cikk több mint 4 éves.

Budapest A Momentum Mozgalom kifogást nyújtott be Magyarország Kormánya ellen, amiért az több közterületen közvetlenül Tarlós István főpolgármester-jelölt plakátjai mellé helyezett plakátokat, és a vizuális megvalósításuk is hasonlított.

Mindkét esetben kék háttér előtt, fehér felirattal kommunikálják a kormány eredményeit, akárcsak a Tarlós-kampány üzeneteit. Ezen felül a a Momentum szerint a kormányplakátok elhelyezése a főpolgármester-jelölt mellett a választók számára is közvetlen kapcsolatot teremthet Tarlós István és a kormányzati propaganda között.

Tarlós István fideszes főpolgármester-jelölt és a kormány plakátja egymás mellett a XIII. kerületben Budapesten (Forrás: Momentum Mozgalom)

A Momentum szerint a kormány a tájékoztató plakátok elhelyezésével, azok grafikai megvalósításával, valamint a tájékoztató kampány időzítésével megsértette az esélyegyenlőség, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elvét.

A párt úgy véli, ez az eset is azt bizonyítja, hogy a kormánypárt minden eszközt megragad, hogy állami szervekkel és állami forrásokkal befolyásolja a választásokat a saját jelöltjei érdekében.

A Momentum a Dayka Gábor utcai megállónál, a III. kerületben, a Balzsam utcában, a Fogarasi-Nagy Lajos király útja sarkán, a Nyugati téren és a Mexikói úton található plakátok miatt nyújtott be kifogást.