Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Feljelentéseket tesz, megvonná Borkai olimpiai életjáradékát a Párbeszéd

Ez a cikk több mint 4 éves.

Hatóságok segítségét fogjuk kérni – mondta csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján Szabó Tímea.

Az Audi földjeinek megvásárlása kapcsán, amelyből finanszírozták az Ördög Ügyvédje blog állítása szerint Borkaiék horvátországi yachtozását, Szabó Tímea a győri főügyészséghez fordul, vizsgálják ki a győri földek ügyét és a többi Borkai szálat is. Szabó szerint többek között a vesztegetés gyanúja is felmerül.

„Tessék végre kivizsgálni, mi a túró folyik Borkai ügyei körül, mi zajlik a városban” – mondta Szabó. „Követeljük a hatóságoktól, folytassanak alapos nyomozást, Rákosfalvyt, Borkait és az érintetteket hallgassák ki” – tette hozzá. „Egészen felháborító, hogy miközben teljesen egyértelműek a szereplők és az ügyletek, a hatóság nem csinál semmit” – mondta.

Szabóék a horvát hatóságoknál feljelentést tesznek, mert ott tiltott a prostitúció. Illetve azt kérik, az OLAF vizsgálja meg azt a 3 milliós uniós támogatást, amit a yachton lévő lányok kaptak.

A Párbeszéd emellett a győri képviselő-testülethez fordul, hogy vizsgálják meg, Borkai Zsolt hivatalosan bevallott vagyona elegendő-e ahhoz, hogy ezt a luxuséletmódot finanszírozza.

Közbeszerzési hatósághoz fordulnak a győri közétkeztetés kapcsán, mivel Borkai Petra (Borkai Zsolt lánya) neve is felbukkan abban a cégben, amely 900 milliós pályázatot nyert. A Párbeszéd az iránt is érdeklődik, hogy szabályos-e a négyszeresen túlárazott közbeszerzés.

Szabó Tímea a magyar olimpiai bizottsághoz is fordul, hogy a bizottság vonja meg Borkai Zsolt életjáradékát.

Végül pedig Orbán Viktorhoz és Kásler Miklóshoz fordul Szabó Tímea, hogy arra adjanak választ, a keresztényi viselkedésbe mennyire fér bele a Borkai Zsoltról kikerült felvétel.

Korábban a Jobbik és a Demokratikus Koalíció is jelezte, hogy feljelentéseket fog tenni az ügyben.

Címlapkép: MTI/Mónus Márton